Offerte Downloads Storing
}

Fruitbewaring (CA-ULO)

Fruit is een gevoelig product en moet in juiste omstandigheden worden bewaard. Salco begrijpt dat en levert daarom gasdichte koeldeuren. Begin jaren '80 maakte de ULO/CA-bewaring van fruit zijn opwachting en ontstond de vraag naar gasdichte deuren. Salco ontwikkelde hiervoor een gasdichte koeldeur met het unieke, gepatenteerde oppompbare afdichtingssysteem.

Gasdichte koeldeuren voor de fruitindustrie

ULO staat voor Ultra Low Oxygen en CA voor Controlled Atmosphere. Bij deze bewaarmethode wordt in de gasdichte koelcel een atmosfeer gecreëerd met een laag zuurstofgehalte (rond 1%), een verhoogd CO2-gehalte en een per product afhankelijke temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor wordt de rijping geremd waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Bewaring geschiedt in gasdichte koelcellen en wordt onder meer toegepast bij het bewaren van fruit. Voor een succesvolle bewaring is een absoluut gasdichte ruimte nodig. De deur is hierbij een kritisch onderdeel. De gasdichte deuren van Salco zijn in luttele seconden te openen en weer gasdicht te sluiten.

Fruitbewaring bedrijfsdeur

De bedrijfsdeuren geschikt voor fruitbewaring zijn horizontaal, verticaal en als draaideur uitvoerbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om de gasdichte deur te bestellen als bouwpakket. De deur kan in seconden worden geopend en gesloten. Ook bij onregelmatigheden in de vloer of wand blijft de deur 100% dicht. De gasdichte deur is volledig gasdicht dankzij de oppompbare afdichting.

Bekijk hier ons aanbod aan bedrijfsdeuren voor fruitbewaring. Heeft u nog vragen? Bel dan naar +31(0)228-564 200 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Gerelateerde producten

Kunt u het niet vinden?

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Bel naar +31(0)228-564 200 of vul het contactformulier in. 

Vrijblijvende offerte?

Offerte aanvragen