Offerte Downloads Storing
} }

Over Salco B.V.

Onze geschiedenis begint in 1978. Op dat moment heeft de familie Sijm reeds een goedlopend aannemersbedrijf in Blokker (NH) met vele contacten in de agrarische wereld. Het was de tijd van de zogenaamde ruilverkavelingen in West-Friesland en vele tuinbouw en veeteelt bedrijven gingen over tot de aanschaf van nieuwe schuren en bedrijfshallen. Reeds begin jaren ’70 experimenteerde men met aluminium schuifdeuren en die werden dan ook op bescheiden schaal toegepast. De activiteiten namen echter een dusdanige vlucht dat vanuit het aannemersbedrijf in 1978 een nieuwe activiteit werd opgestart onder de naam SALCO. Dit staat voor Sijm Aluminium Constructies.

In de jaren ’80 werd het productengamma al heel snel uitgebreid met de productie van koel- en vriesdeuren, alsmede brandwerende deuren. Tevens werden er in die periode op grote schaal overheaddeuren in eigen fabriek geproduceerd.

De jaren ’90 kenmerken zich door de opkomst van CA-ULO bewaringstechnieken. Salco B.V. is hier direct op ingesprongen en ging de deuren voor deze gasdichte bewaring produceren, met als eerste grote project de veiling WFO in Zwaagdijk-Oost. In deze periode werd ook een compleet nieuwe fabriek in Zwaagdijk-Oost in gebruik genomen.

De markt van de gasdichte deuren bevindt zich over de gehele wereld waardoor Salco B.V. de kans kreeg om haar vleugels internationaal uit te spreiden. Door middel van een vast netwerk van distributeurs en onze eigen sales activiteiten bewerken we deze belangrijke markten.

Begin van deze eeuw kenmerkt zich door de verdere optimalisering van onze producten en de opkomst van de zogenaamde hoogbouw vrieshuizen. De High Speed Freezer Doors (Airlock) van Salco B.V. wordt over de hele wereld in dergelijke grote projecten toegepast.

Door de verdere groei van de onderneming is in 2015 een tweede pand op het industrieterrein in Zwaagdijk Oost in gebruik genomen. Hier produceert en ontwikkelt Salco B.V. haar aandrijvingen en elektrische bedieningen en vindt de productie van onze railsystemen plaats.

Tevens is in dit pand de showroom waarin alle deurtypen van Salco B.V. werkend te zien zijn en is er de showroom en ontvangstruime voor Salco Garagedeuren B.V.

In 2018 krijgt de groei van Salco B.V. verder gestalte door de aankoop van een 3e productielocatie, wederom op het industrieterrein in Zwaagdijk-Oost. In deze locatie wordt een complete productielijn voor het PU-injecteren van (voornamelijk) koel-vries draaideuren opgezet en tevens vindt er het verlijmen en CNC bewerken van de polyester deurbladen plaats.

De groei van Salco B.V. zet zich gestaag voort maar onze focus blijft gericht op:

  • Geconditioneerde bewaarplaatsen (zoals koel- en vriescellen en gasdichte (CA/ULO) opslag.
  • Utiliteitsbouw.
  • Agrarische gebouwen (zoals veestallen, aardappelopslag en bollenteelt).

In de afgelopen 40 jaar hebben wij talloze oplossingen bedacht voor bijzondere vragen en opdrachten. Voor ons team van circa 100 medewerkers is en blijft het een uitdaging om op iedere vraag een sluitend antwoord te bieden. Daarom blijven we onze producten zelf ontwikkelen, produceren en monteren.

 

Over Salco B.V.

Kunt u het niet vinden?

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Bel naar +31(0)228-564 200 of vul het contactformulier in. 

Vrijblijvende offerte?

Offerte aanvragen