Offerte

"De juiste deuren voor mijn melkveestal"

William van Schie - Burgerbrug
Lees verder

Melkveebedrijf van Schie uit Burgerbrug heeft een prachtige melkveestal, waarvoor Salco de schuifdeuren mocht leveren. Het melkveebedrijf heeft maar liefst 230 koeien, die allemaal in de stal passen. De melkveestal bevat een 312-stands carrousel en een inpandige skybox die overzicht over de gehele stal biedt. Uiteraard moet deze stal goed worden afsloten en daar kwam Salco om de hoek kijken. 

William van Schie legt uit hoe ze bij Salco terecht zijn gekomen: “in 2015 is de bouw van de stal gestart en heeft de aannemer van het project, de Jong, geadviseerd om Salco in te schakelen voor de schuifdeuren van de stal.”

Elektrische en handbediende schuifdeuren

Er is gekozen voor 6 handbediende schuifdeuren en 4 elektrische schuifdeuren. “We hebben gekozen voor bovenrollende deuren”, legt William van Schie uit, “deze rollen gemakkelijk en licht en daarnaast zakken de deuren niet uit.” In de stal is veel aandacht besteedt aan het gebruiksgemak en optimale routing. Er is daarom gekozen voor elektrische schuifdeuren die toegang bieden tot de voergangen, deze deuren zijn een groot gemak voor de boer. Vanuit de tractor is het mogelijk om de stal te openen en sluiten met een afstandsbediening.

Er is een grote diversiteit aan schuifdeuren van Salco geplaatst. Zo zijn de geïsoleerde schuifdeur PD-1480 en beglaasde schuifdeur SPG-1480 in de stal geplaatst. Sommige van deze deuren bevatten een loopdeur. De schuifdeuren zijn voorzien van een poedercoating en kunnen daardoor jaren mee. Daarnaast zijn de deuren bestand tegen een vochtig en agressief milieu (zoals ammoniakdampen) en ongevoelig voor roest. Dit is bij uitstek geschikt voor veestallen, zoals die van melkveebedrijf van Schie.

Pui en kozijnen van Salco

Naast de elektrische en handbediende schuifdeuren, heeft Salco ook aluminium puideuren geplaatst en worden er zowel buiten als binnen de stal Salco-kozijnen gebruikt. Tijdens het plaatsen van de schuifdeuren liep van Schie tegen wat problemen aan, die onder de garantie goed werden opgelost door Salco. “De montage van de kozijnen bleek een uitdaging te zijn, maar passen nu perfect in de stal”, vertelt William. Daarnaast heeft Salco de kozijnen geleverd voor de skybox midden in de stal. Deze skybox biedt overzicht over de hele stal en bevat een computer met de melkgegevens.

“We zijn erg tevreden over de kwaliteit van de deuren van Salco, legt William uit. “Ze hebben weinig onderhoud nodig en voldoen aan onze wensen.” De schuifdeuren gaan dankzij de poedercoating en de aluminium kozijnen jarenlang mee.

Wilt u meer weten over dit project, onze schuifdeuren of deuren voor de agrarische sector? Neem dan contact met ons op via 0228 564 200 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Showcase

Gebruikte product(en)

Kunt u het niet vinden?

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Bel naar +31(0)228-564 200 of vul het contactformulier in. 

Vrijblijvende offerte?

Offerte aanvragen